értőtanulás.hu
értőtanulás.hu

A értő tanulás egyik legfontosabb feltétele a tanulók motiválása, hogy valóban érdeklődjenek az adott téma iránt. Ez nem megy parancsszóra, csak ha valóban sikerül felkelteni az érdeklődésüket.

Az érdeklődés felkeltésének talán legjobb módja, az aktív személyes közreműködés. Ezt kívánjuk elérni azzal, hogy a tanulókat - egyéni vagy kiscsoportos formában - felhívjuk animációk készítésére. A Movelex Animátor program része az ingyenes használatra közzétett technológiának.

A szervezés alatt álló honlapon különböző témák szerint lehet majd elérni a diákok által készített animációkat. Egyik forma lesz a „Találd ki a szót” verseny. Tanulók részére indítjuk, melyben egy szót (kifejezést) úgy kell képekkel, rajzi jelenetekkel, animációkkal szemléltetni, hogy abból ki lehessen találni, miről van szó. Az animációk szemléltető anyagként bekerülnek a lexikonba, ezáltal összekapcsolva a nyelvi megértést és képi ábrázolást. A tanulók aktív bekapcsolása projektszerű csoportmunkát kíván, hogy ezen keresztül is emelje a résztvevők motivációs szintjét. Ennek egyszerűbb fokozata szemléltető képek gyűjtése és magyarázó felirattal való ellátása.

 
értőtanulás.hu