értőtanulás.hu
értőtanulás.hu

A nyílt rendszerű tananyagfejlesztés célja, hogy a kis közösségekben, iskolákban készített oktatásra szánt anyagokat szervezett formában mások számára is hozzáférhetővé tegyük.

A digitális lexikon és tananyag készítése jelenleg is élő  közösségekben (iskolák, cégek, civil szervezetek) indul. Az alapszintű – díjmentesen használható – technológiával (szövegszerkesztés szintjén) kidolgozzák egy-egy nekik fontos vagy tetsző terület anyagát, ami már önmagában is használható.

Egy bizonyos méret után hatékonyabb az anyagoknak zárt információrendszerré való fejlesztése, amelyhez szükség van a Movelex szerkesztőre. Ezt iskoláknak, illetve civil szervezeteknek – amennyiben egy érdemi anyagot ingyen közzétesznek – nagyon kedvezményes feltételekkel biztosítjuk. A feltételekről Email küldés ablak megnyitásaitt érdeklődhet!

Az egyes szerzői csoportok anyagai különálló egységként használhatók az ingyenes Movelex Presenter programmal, ez jelenti a nyílt rendszer bázisát.

Használat közben könnyen megjegyzéseket fűzhet a tananyagokhoz, mintha egy cédulát ragasztana a képernyő megfelelő pontjára a program jobb felső sarkában lévő ikonok segítségével, és Interneten keresztül elküldheti őket a szerzőknek (a segítség gombra kattintva olvasható, illetveFile letöltés indítása itt megnézhető a leírása).

 

 
értőtanulás.hu