értőtanulás.hu
értőtanulás.hu

A MOVELEX Oktatóprogram 2002 óta sikeresen szerepel a piacon. Számos közép- és általános iskola mellett a Budapesti Műszaki Főiskolán sok száz hallgató rendszeresen ezzel írja a zárthelyiket és vizsgadolgozatokat.

A Nemzeti Felnőttképzési Intézet ezt a programot választotta az előzetes tudásfelmérés országos rendszerének kiépítéséhez.

A szakiskolai projekt eszközbeszerzési pályázata keretében 34 szakiskola nyerte el a Movelex Feladatgenerátort, 2005 folyamán komoly mennyiségű tananyag készült a Movelex technológia felhasználásával a szakiskolák 9-10. évfolyamai számára hét műveltségterületből.

Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) 2003 óta már a nyolcadik Unoka-Nagyszülő Informatikai Versenyt szervezte a Movelex Feladatgenerátor hálózatos változatára építve. A legutóbbi, 2008. május 25-i versenyen is egyidejűleg több mint 100 páros feladatmegoldását lehetett követni a központi gépen.

A MOVELEX Oktatóprogram ugyanazt a hálózatos technológiát használja, mint az OKÉV által működtetett, általunk fejlesztett és felügyelt ADAFOR iskolai adatforgalmazó rendszer, amely az ország összes középiskolájában hivatalból működik. Az OKÉV immár ötödik éve ezen a rendszeren keresztül szervezi az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt, 2003-tól a középiskolai írásbeli felvételit, az OM ezen keresztül küldi az értesítéseket és anyagokat az iskoláknak, ill. a kérdőív alrendszeren keresztül különféle adatokat gyűjt be.

2006-ban lényegi változást hozott a Movelex Presenter ingyenes közreadása: ez a technológia lehetővé teszi, hogy minimális informatikai felkészültséggel is professzionális szintű tananyagot lehessen készíteni. 2006 szeptember-novemberében 36 erdélyi és 6 magyar iskolából 84 tanár vett részt 1-3 napos képzésen. Többen azóta a napi iskolai gyakorlatban használják a programot (román nyelven is), bizonyítva, hogy valóban könnyen el lehet sajátítani a kezelését.

 
értőtanulás.hu